Новини

17 ноември 2016

Електрическото BMW i5 ще е готово през 2021

Моделът ще предложи революционни батерии и пълен автопилот

През 2021 г. BMW ще предложи на пазара изцяло електически кросовър, който ще се казва i5. Това съобщава изданието Autocar, като се позовава на свои източници в баварския концерн. Моделът в момента се разработва, като шефовете на производителя смятат, че към него ще има сериозен интерес от страна на клиентите.

От BMW обясняват, че срокът от 5 години, който е поставен пред инженерите на компанията за направата на този автомобил, не е избран случайно. Баварците очакват сериозен пробив в технологията на електрически превозни средства, който ще позволи увеличение на мощността на техните акумулатори, като същевременно ще намали значително цената им.

Бъдещето BMW i5 няма да има алтернативни версии, работещи на стандартно гориво. За направата на кросоувъра компанията ще използва технологии, на които се залага при хечбека i3 и купето i8. Последният от тези модели ще се появи и като роудстър, като това трябва да се случи през 2018 г.

Друга причина за отлагането на кросоувъра за 2021 г. е разработката на системи за автономно шофиране, с който бъдещото i5 трябва да бъде оборудвано. За направата на електромобила ще бъде използван основно карбон, като с неговото производснво ще се заеме съвместното предприятие на BMW и SGL Carbon в САЩ.

Снимка: Autocar
 

Източник: Automedia