Blog

20 August 2016

BMW готви съперник за Mercedes-Maybach?

Баварската марка планира появата на разкошен седан, първи модел от новата 9-а серия, чийто основен конкурент ще е Mercedes-Maybach S-клас. Слуховете за това сензационно BMW циркулират от доста време, но вече има и доста индикации, че новата луксозна баварка може да се появи и преди 2020-а година.

Независимо че новият модел ще направи седмицата да изглежда като масов автомобил, в основата му ще легне нейната платформа с удължено междуосие. В стандартното й изпълнение сега платформата предлага максимано разстояние от 3210 мм, докато това при Mercedes-Maybach S-клас е 3365 мм. При купето на деветката ще бъде увеличено използването на карбон спрямо това при сегашната седмица.

Автомобилът ще получи повече от впечатляващия агрегат на пълноприводния спортен седан M760Li xDrive — V12, 6,6 л, снабден с две турбини и мощност 610 к.с. Може да има и хибриден вариант тип plug-in от бензинов турбомотор и електрически мотор с мощност към 400 к.с.

В стилно отношение новата деветка ще взаимства доста от чертите на ефектния концептуален модел Vision Future Luxury, представен на Пекинския автосалон преди две години.

Източник: auto-press.net