Новини

31 януари 2015

Ето го и новото BMW 1-Series M

Най-силната версия на обновеното 1-Series е получила специален цвят - Valencia Orange. Тя се отличава от стандартния хечбек по големите въздухозаборници на предната броня, задния дифузьор в цвят „черен металик“, както и по двете тръби на изпускателната система.

Засега няма снимки на салона на хот-хеча, но се очаква той да не се отличава значително от този на стандартната версия. Със сигурност модификацията ще получи спортен волан, както и други елементи, доказващи нейната принадлежност към машините на BMW от семейството М.

Хот-хечът M135i е оборудван с 3.0-литров бензинов мотор с 6 цилиндъра, който предлага мощност от 326 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Версията със задно предаване с 6-степенна механична скоростна кутия ускорява от 0 до 100 км/ч за 5.1 секунди, а тази с 8-степенен автомат за 4.9 секунди. Ще има и вариант, оборудван със фирмената система за задвижване на четирите колела xDrive, който ще се предлага единствено с автоматична трансмисия. При него достигането на 100 км/ч от място ще става за 4.7 секунди.Източник: Automedia