Новини

25 септември 2018

Кабриолетът BMW 8-Series бе разкрит напълно

Откритата версия на модела ще получи двигателите на купето

Бъдещето BMW 8-Series беше официално представено във версия купе, но феновете с голяма нетърпение очакват и кабриолета. Неговата премиера ще се състои съвсем скоро, ако се съди по факта, че баварците вече тестват прототипи, върху които няма почти никакъв камуфлаж.

Снимки на два такива автомобила, заснети в Германия, бяха публикувани в интернет-пространство. Една от машините е с вдигнат покрив, докато другата – със свален и прибран. Именно от снимките на двата прототипа може да се разбере, какво ще представлява серийната версия на кабриолета.

Предната броня е подобна на тази на купето, но решетката на радиатора при откритата версия е хромирана, а не черна. Останалите елементи са идентични при двете модификации, като все пак купето е по-елегантно, но пък возещите се в кабриото ще имат повече място над главите си.

Двигателите на откритата версия ще бъдат същите като на купето. Засега това са два мотора – 4,4-литров битурбо V8 и 3,0-литров, редови с 6 цилиндъра. Първият ще се поставя на версията M850i xDrive, като ще развива 530 к.с. и 750 Нм, а вторият – на варианта 840d xDrive. Той предлага 320 к.с и 680 Нм. Моторите се съчетават с 8-степенна автоматична скоростна кутия и система за задвижване на четирите колела. 

На по-късен етап ще се появи версия M8 с V8 двигателя от спортния седан M5 Competition, развиващ 625 к.с. и 750 Нм. Очаква се и модификация 850d xDrive (аналог на седана 750d xDrive), като тя ще получи 6-цилиндров дизел с обем 3,0 литра и 4 турбини. Той развива 400 к.с. и 760 Нм.

Снимки: Motor1, Autoevolution

Източник: Automedia.bg