Новини

14 септември 2015

Най-популярното BMW чества юбилей

Юбилейният екземпляр слезе от поточната линия на завода в Мюнхен, Германия, съобщават от BMW. Автомобилът е син на цвят (Imperial Blue), като е от модификацията 320d LCI. 

Под капака му е поставен 2,0-литров TwinPower Turbo дизелов агрегат с четири цилиндъра, който развива 190 к.с. и 400 Нм. С този мотор седанът 3-Series ускорява от място до 100 км/час за 7,2 секунди и развива максимална скорост от 235 км/час.

Като цяло от конвейера са слезли над 14 милиона екземпляра на BMW 3-Series, повечето от половината от които са седани. Моделът се предлага още във версии комби, купе, кабриолет, GT и др.

Разработването на 3-Series стартира през далечната 1970 година, като 5 години по-късно моделът е въведен на пазара. Първоначално се появява седанът, а малко след това се прибавят и други модификации.

Заводът в Мюнхен е съоръжението, в което са се произвеждали всички 6 поколения на модела. Към момента поточната линия бълва по около 1000 коли всеки ден, като половината от тях са 3-Series. Популярният модел се произвежда и в заводите на BMW в Регенсбург (Германия), Рослин (Южна Африка) и Тиекси (Китай). 

 

Източник: Automedia