Новини

12 април 2015

Новата Supra ще бъде повече BMW, отколкото Toyota

Подобно развитие на нещата със сигурност ще разочарова феновете на азиатската марка, но въпреки това то вече е одобрено от ръководствата двата производителя. Спортната машина ще дебютира след 2 години, но ще се води моделна година 2018. Нейната каросерия ще бъде дело на Toyota, но под капака ще бъде поставен 6-цилиндров редови двигател на BMW. Освен това баварците ще направят и шасито със задно предаване, твърди информацията.

Новият модел засега носи кодовото име Silk Road (Пътя на коприната), като ролята на Toyota няма да се ограничи само с направата на купето на автомобила. Японците ще участват и с най-модерните си технологии, а като част от сътрудничеството ще разкрият на BMW и последните си хибридни разработки. Те обаче няма да бъдат използвани при новата Supra, а при някой от следващите автомобили съвместна разработка.

Що се касае до външния вид на новия модел, той ще бъде в стила на концепта FT-1, показан на автосалона в Детройт миналата година. На размери той е по-голям от Supra, но пък дава ясна представа как ще изглежда новата серийна машината.

 

Източник: Automedia