Новини

23 юли 2015

Нови подробности за наследниците на Toyota Supra и BMW Z4

Според информацията на изданието, двете машини ще бъдат по-къси от 4500 мм и не по-високи от 1340 мм, като разстоянието между двете оси няма да превишава 2500 мм. По този начин спортните коли ще бъдат съпоставими с Porsche 911, но по-големи от BMW Z4 и по-малки от Toyota Supra и от концепта FT-1 (на снимката), който се позиционира като техен предвестник.

За разработката на шасито и двигателите отговаря BMW, докато екологичните технологии са поверени на Toyota. Двата автомобила ще бъдат създадени на принципа на купето BMW i8, като хибридният агрегат ще се предлага само при японския модел, но не и при баварския.

Наследникът на BMW Z4 ще поучи 2,0-литров турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 245 к.с, както и 3,0-литров двигател, също с турбина и мощност 340 к.с. Колата на Toyota ще разчита на по-мощния от тези два мотора, който ще бъде част от хибриден агрегат с 480 к.с. Теглото на японския хибрид ще е около 1,5 тона.

В крайна сметка на пазара ще се появят два напълно различни автомобила, като в Toyota вече са готови с дизайна на своята машина. Твърди се, че той коренно се различава от останалите модели на компанията. Най-вероятно спортната кола ще се продава под марката S-FR, която вече е регистрирана от японския производител в САЩ.

Концептуалният вариант на Toyota ще бъде показан догодина, а серийната версия около 2 години по-късно. Новото BMW Z4, което ще бъде прекръстено на Z5, ще излезе едва в края на десетилетието, тъй като не е сред приоритетите на баварците.

 

Източник: Automedia