Новини

7 юни 2016

Новото BMW 3 Series Gran Turismo

С настъпването на лятото, BMW представи новата версия на 3 Series Gran Turismo, в която са комбинирани елегантната надлъжна линия на автомобилите купе, просторен и луксозен интериор, и респектиращо със своя обем товарно отделение.

За новата версия на 3 Series Gran Turismo, от BMW коментират, че тя идва с по-спортно излъчване и избор между три бензинови и пет дизелови задвижващи аглрегата, максималните мощности на които са осезаемо по-високи в сравнение с актуалните. В същото време, двигателите обещават с до 14% по-нисък разход на гориво.

С дължина от 4824 мм, новото BMW 3 Series Gran Turismo е с около 20 см по-дълго от останалите представители на семейството на третата серия, доближавайки се до представителите на по-високия луксозен сегмент. За постигането на цялостното по-елетно излъчване спомагат стандартните диодни фарове и задни светлини, по-изтънченият и луксозен интериор, и други. За допълнителният комфорт пък допринасят извисената с почти 6 см позиция на седене и увеличеното с 11 см междуосие. При стандартна конфигурация на седалките, багажното отделение е с вместимост от 520 литра, а при необходимост, свободното пространство може да бъде увеличено до внушителните 1600 литра.

В двигателната гама на BMW 3 Series Gran Turismo са включени три изцяло нови бензинови мотора с максимални мощности от 184 до 326 конски сили и пет дизелови предложения вариращи от 150 до 313 конски сили. Клиентите ще имат избор и между класическо задно или xDrive задвижване на четирите колела, както и между механична и роботизирана Steptronic предавателна кутия.

BMW 3 Series Gran Turismo ще се предлага в три основни нива на изпълнение- Sport Line, Luxury Line и M Sport, а синьото Estoril Blue цветово решение на екстериора е запазено само за нивото M Sport. В стандартната екипировка на всички автомобили са включени автоматична климатична инсталация, безключов достъп до интериора и стартиране/гасене на двигателя с бутон, 6 предпазни въздушни възглавници, HD екран с iDrive Controller, многофункционален волан и други.

Източник: auto-press.net