Новини

27 ноември 2015

Новото BMW 5-Series излиза догодина

Моделът ще предложи дизел с 408 к.с.

Разработката на новото поколение BMW 5-Series е на финалната права, като премиерата на автомобила ще се състои през следващата година, твърди Autocar, разкривайки нови подробности за модела.

Според информацията премиерата на луксозния седан ще се състои през септември 2016 година по време на автосалона в Париж. Версията комби ще видим в Женева през март 2017 г., а модификацията 5-Series GT очакваме през есента на същата година по време на изложбата във Франкфурт.

Посочва се, че дизайнът на автомобила ще бъде вдъхновен от новото поколение на флагмана 7-Series, като ще демонстрира стил, лукс и динамика. За BMW 5-Series е подготвена също така нова платформа - CLAR, която ще позволи редуциране на общата маса с около 100 кг. Въпросната платформа ще позволи също така интегрирането на нови двигатели и технологии, като в интериора очакваме познатите от 7-Series система за контрол с жестове, дигитално арматурно табло и др.

Спекулациите сочат, че новата "петица" ще може да бъде поръчвана с 3-цилиндровия бензинов двигател с обем 1,5 литра, който в момента се поставя на някои от моделите с предно предаване на BMW. Най-любопитен със сигурност обаче е новият дизелов мотор. Той има обем от 3,0-литра, като развива 408 к.с. и 750 Нм, твърди Autocar.

Новост ще има и под капака на върховия спортен вариант - М5. Той ще разчита на познатия 4,4-литров V8 мотор, чиято мощност обаче ще бъде увеличена до 626 к.с. Освен това моделът ще може да се поръчва със задвижване към задните или към четирите колела.

 

Източник: Automedia