Новини

5 юни 2015

Новото BMW 7-Series излиза след седмица

Кадрите не разкриват много, но все пак става ясно, че следващата 7-Series залага на еволюционен дизайн и ще се предлага в стандартна и удължена версия.

Няма да липсват обаче и напълно нови неща. Челните светлини, например, ще бъдат лазерни, а структурата на автомобила ще разчита на "карбоново ядро", изработено от армирана с въглеродни нишки пластмаса (CFRP), благодарение на което общата маса ще бъде редуцирана с около 130 кг. в сравнение с настоящия модел.

При новата генерация окачването и на двата моста ще бъде въздушно, като ще има функция за самонивелиране, сочи информацията. Гамата от мотори ще бъде представена изцяло от нова генерация бензинови и дизелови TwinPower Turbo агрегати, като се очаква и нова трансмисия Steptronic.

Става ясно още, че моделът ще има дистанционна система за автоматично паркиране, за чието сработване няма да има нужда от шофьор в купето. Сред технологиите в интериора ще присъства и новата инфо-развлекателна система, разширена с технология BMW gesture control (управление чрез жестове).

Всички подробности за новата генерация на BMW 7-Series ще станат ясни на 10 юни. Пред публика автомобилът ще се появи във Франкфурт през септември.

 

Източник: Automedia