Новини

10 април 2016

Новото BMW M5 остава с два педала

Суперседанът ще се предлага само с автоматична трансмисия

Въпросът „Ще се предлага ли следващото поколение на BMW M5 с механична скоростна кутия?” намери своя отговор и той е „Не”. Това разкрива пред Car and Driver шефът на спортния бранд BMW M GmbH Франк ван Мил.

По думите на топ мениджъра интересът към модификациите на М5 с механична скоростна кутия към момента практически е нулев. Това е накарало ръководството на BMW да се откаже от подобна трансмисия при новото поколение на суперседана, както и при следващата генерация на купето и кабриолета М6.

Сегашните версии на BMW M5 и M6 са оборудвани със 7-степенна автоматична скоростна кутия с два съединителя, която се отразява положително на динамиката им. Благодарение на комбинацията от 4,4-литров би-турбо двигател с 8 цилиндъра и мощност 560 к.с., и скоростна кутия M DCT седанът ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди. При купето М6 това отнема 4,2 секунди, а при кабриолета – 4,3 секунди.

В BMW M GmbH обаче няма да се откажат напълно от механичните скоростни кутии и те ще продължат да се предлагат при моделите М2, М3 и М4, уточни Ван Мил.

Снимка: BMW
 

Източник: Automedia