Новини

16 март 2016

Новото BMW M760Li xDrive

Комбинация между завладяваща динамика и изключителен комфорт.
С новото BMW M760Li xDrive, наскоро лансираното ново BMW Серия 7 се сдобива с престижен флагман. Изпъкващ с изключителен финес и върхово разгръщане на мощността във всеки момент, 12-цилиндровият бензинов двигател с технология M Performance TwinPower Turbo под предния капак утвърждава престижния статут на автомобила. Дръзките динамични характеристики на BMW M760Li xDrive, комбинирани с пътен комфорт от най-висока класа, правят категорично изявление и въвеждат нов стандарт в сегмента на луксозните седани.
Мощен и авторитетен.

В новото BMW M760Li xDrive дебют прави новият M Performance TwinPower Turbo 12-цилиндров бензинов двигател. Скрит под капак, носещ обозначението “M Performance”, 6,6-литровият V12 агрегат генерира мощност от 441 кВт/ 600 к.с.* при 5500 об/мин.* и максимален въртящ момент от 800 Нм* при 1500 об/ мин.* (комбиниран разход на гориво: 12,6 л/100 км; комбинирани CO2 емисии: 294 г/км)**. Високопроизводителният агрегат с водещата M Performance TwinPower Turbo технология ускорява BMW M760Li xDrive от 0 до 100 км/ч за само 3,9 секунди* по пътя към електронно ограничената максимална скорост от 250 км/ч. Ако бъде избран опционалният M Driver’s Package, ограничителят на скоростта се включва чак при достигане на скорост от 305 км/ч. Стандартно мощността се пренася посредством модерната осемстепенна Steptronic Sport трансмисия. Направена е специфична M Performance настройка на програмите за превключване, осигуряващи по-спортна смяна на предавките и мигновено понижаване на предавките в оборотния диапазон, която да отговаря на характеристиките на V12 двигателя. С оптимална вътрешна ефективност и стратегия за смяна на предавките, подпомагана от навигационните данни, осемстепенната Steptronic Sport трансмисия допринася към авторитетното удоволствие от шофирането и работи безпроблемно със стандартната Auto Start Stop функция.

Динамика на шофиране и пътен комфорт без аналог сред конкурентите.
Иновативното Executive Drive Pro окачване е паспорт към динамична острота и непобедим комфорт на пътя. Активната стабилизация минимизира движенията на купето, а системата работи съвместно със спортни гуми, монтирани върху ексклузивните 20-инчови M алуминиеви джанти в матов Cerium Grey металик, за да дадат на новото BMW M760Li xDrive най-добрата динамика в класа му – без това да влияе отрицателно на комфорта. Интелигентната система за задвижване на четирите колела BMW xDrive, която преимуществено изпраща повече мощност към задния мост, отчита наличните нива на сцепление, за да разпредели мощността към четирите колела в зависимост от ситуацията.
* Предварителни динамични показатели.

** Данните за разход на гориво са предварителни, калкулирани съобразно тестовия цикъл на ЕС и може да варират в зависимост от размера на гумите.

Така се осигурява динамично съвършенство, което се очаква от M Performance модел, и върховна динамика при всякакви условия. Активната безопасност и динамика на управление се подпомагат от включената в стандартното оборудване на новото BMW M760Li xDrive система Integral Active Steering, която допълва по-директното завиване на предната ос, регулирайки ъгъла на завиване на задните колела в зависимост от конкретната ситуация. Това намалява усилието за завъртане на волана при ниски скорости и при динамично шофиране, подобрявайки допълнително гъвкавостта и активната безопасност. Новите 19-инчови M Sport спирачки, открояващи се сини металик спирачни апарати и М надпис, поставят печата върху динамичния арсенал на BMW M760Li xDrive и гарантират неповторимо отрицателно ускорение по всяко време.

Иновативни системи за подпомагане на водача.
Новото BMW M760Li xDrive е оборудвано със същия разширен пакет от иновативни системи за подпомагане на паркирането, подобно на всички варианти на успешно лансираното моделно семейство на BMW Серия 7. Системата Driving Assistant Plus включва Асистент за завиване и контрол на движението в пътната лента, Асистент за поддържане лентата на движение и активна защита срещу страничен сблъсък, Превенция срещу сблъсък отзад и предупредителни функции за напречен трафик. Междувременно, Асистентът за задръстване – който включва полу-автономно шофиране – може да се използва на всякакви видове пътища. А системата Active Cruise Control с функция Stop&Go сега изисква водачът само да натисне бутон, за да активира ограниченията на скоростта, засечени от функцията Speed Limit Info. Новото поколение на Surround View системата сега включва и 3D View и опция Panorama View в Контролния дисплей.

Динамичен фокус, подчертан от дизайна на екстериора.
Новото BMW M760Li xDrive с поразителна категоричност въплъщава динамичните възможности на BMW M Performance автомобилите. Аеродинамичният M пакет с по-големи въздухоотвори в предната престилка и ексклузивните 20-инчови M алуминиеви джанти с дизайн с две спици 760М и матов Cerium Grey цвят, гарантират елегантен, спортен външен вид. Ексклузивното, галванизирано Cerium Grey изпълнение на рамката и ламелите на бъбрековидната радиаторна решетка, заедно с лайстната в предната престилка, ивиците върху външните дръжки на вратите, Air Breathers, дръжката на багажника и страничните декоративни елементи, всички те добавят цветна акценти, едва доловимо подчертавайки специалния статут на BMW M760Li xDrive в рамките на моделната гама на BMW Серия 7 и в цялата моделна гама на BMW. Други забележими външни характеристики включват капаци на огледалата, също изпълнени в Cerium Grey, V12 емблеми върху С-колоните, М лого отстрани на автомобила и xDrive надпис и моделно обозначение отзад. Нова М спортна изпускателна система с клапанов контрол генерира емоционално богат V12 звук и добавя финалните щрихи към характерния M Performance изглед със своите галванизирани Cerium Grey двойни ауспухови накрайници, позиционирани в двата задни ъгъла.

Познати M Performance акценти и за интериора.
Познатият вече BMW M Performance характер присъства и в интериора на автомобила. Ексклузивният M кожен волан носи М-логото, върху лъчите му са разположени мултифункционални бутони в Pearl Gloss Chrome цвят и пера за ръчна смяна на предавките. Праговете на вратите със светещо V12 лого създават очакване за предстоящата радост от шофирането, докато в приборното табло фигурира ексклузивен скоростомер, в който се вижда моделното обозначение. Той вече е разграфен до 330 км/ч. Подобно на М педалите и M подпората за левия крак, специалният скоростомер подсказва за динамичния потенциал на BMW M760Li xDrive. Зоната на централната конзола около лоста за смяна на предавките и iDrive контолера е украсена с декоративна инкрустация в Piano Black и V12 емблема. Опционалният Touch Command Panel в средния подлакътник отзад също има V12 обозначение.

Функции за комфорт осигуряват модерна и луксозна атмосфера.
Електрически регулируемите предни комфортни седалки с функция за запаметяване на настройките и Fineline висококачествени апликации от дърво се комбинират с висококачествени, дълбоки стелки в задното пътническо отделение и таван от Alcantara в цвят антрацит, за да създадат изискана луксозна атмосфера. С ексклузивна Nappa кожа са тапицирани повърхностите и страничните секции на седалките, подглавниците, панелите на вратите, средните и страничните подлакътници.

BMW M760Li xDrive V12 Excellence.
За клиенти, които искат да заменят подчертано динамичния изглед на своето BMW M760Li xDrive за по-дискретен външен вид, се предлага без допълнително заплащане пакет BMW M760Li xDrive V12 Excellence. Този характерен вариант променя съществено излъчването BMW M760Li xDrive, като аеродинамичният М пакет се заменя с интериорен и екстерирен пакет Pure Excellence, добавят се 20-инчови BMW Individual алуминиеви джанти в W-образен дизайн и полиран гланц с гуми с различен размер (отпред: 245/40 R20, отзад: 275/35 R20). Спирачните апарати са изпълнени в полиран черен гланц. Клиентите, избрали модела V12 Excellence, могат да очакват тяхното BMW M760Li xDrive да разполага с хромирана лайстна, минаваща през цялата широчина на автомобила, в горната на част на решетката на въздуховода. В допълнение на това, ламелите на бъбрековидната решетка са сребърни с хромирани лицеви части и заобиколени от ярък хром. Всички останали облицовъчни елементи по купето също са изпълнение в светъл хром. Вместо моделното обозначение, BMW M760Li xDrive V12 Excellence е с “V12” емблема върху капака на багажника.

Двата хромирани, правоъгълни ауспухови T накрайника са заобиколени от допълнителен хромиран кант. В интериора, воланът е украсен с дървени апликации, V12 обозначението в приборното табло – чийто скоростомер достига до 260 км/ч – светва, когато водачът стартира двигателя. Ориентираната към комфорта изпускателна система със своя рафиниран звук също акцентира върху специфичния характер на V12 Excellence модела.

Интуитивен контрол с помощта на сензорен дисплей и BMW контрол с жестове.
Подобно на всички останали варианти на новото BMW Серия 7, BMW M760Li xDrive е оборудвано със сензорен дисплей на iDrive операционната система. Това означава, че клиентите могат да управляват системата по същия начин, по който го правят с модерните електронни устройства. В допълнение към използването на Контролера за работа със системата по познатия начин, нейните функции може да бъдат избрани и активирани чрез докосване повърхността на екрана. В допълнение, iDrive системата се отличава и със системата за контрол с жестове, представена за пръв път в BMW Серия 7. Движения с ръцете, засечени от 3D сензор, контролират по изключително интуитивен и лесен начин функциите на инфотейнмънт системата. Жестовете могат да се използват за редица функции, включително за контрол на силата на звука на аудиото и приемане или отхвърляне на входящи телефонни повиквания. Налице е също така опция за програмиране на специфичен жест към индивидуално избрана функция. Към гамата от новости се добавя и поставка за смартфон в централната конзола, която за пръв път в автомобила позволява безжично, индуктивно зареждане за мобилни телефони.

 

Източник: auto-press.net