Новини

25 септември 2018

Новото BMW X6 M си показа мускулите пред публика

Спортният кросоувър ще получи двигателя на M5, но с по-голяма мощност

Компанията BMW се подготвя за смяна на поколенията на крос-купето X6. Това вероятно ще се случи не по-рано от следващата година, но баварците вече тестват не само стандартния модел, но и неговата „напомпана” версия, която ще се окаже още по-мощна.

Ако се съди по снимките, публикувани в редица автомобилни издания, крос-купето ще запази динамичния си силует. А версията X6 M ще получи и някои допълнителни детайли, които ще я отличават. Тя ще има разширени калници с по-големи джанти, различна предна броня с големи въздухозаборници, а също така и четири тръби на изпускателната система.

Според информациите, под капака на BMW X6 M ще бъде поставен мотора на седана M5 (същият ще се използва и за бъдещото X5 M). Това е 4,4-литров V8 с две турбини, който развива 600 к.с. За спортната версия на крос-купето обаче мощността му ще бъде увеличена. От M5 ще бъде взета и системата за задвижване на четирите колела, което означава, че кросоувърът ще бъде леко ориентиран към водеща задната ос.

Интересното е, че при стандартните модификации на BMW X6 ще се появи и такава изцяло със задно предаване. Тя ще получи индекс sDrive 40i и вероятно ще бъде с най-ниска цена. Крос-купето ще се предлага и с новия V8 двигател с 530 к.с., който дебютира при купето BMW 8-Series. Той ще се поставя на най-мощната стандартна версия - M50i.

Снимки: Carscoops

Източник: Automedia.bg