Новини

5 декември 2015

Първи силов тунинг за BMW i8

Моделът получи бензинов двигател с 800 к.с.

Вече видяхме редица тунинг проекти, базирани на върховата хибридна кола наBMW. Те обаче засягат най-вече дизайна на модела. Германците от Gabura Racing Technologies предприеха съвсем различен подход, съсредоточавайки се върху задвижващата система на i8.

Базираната в Мюнхен тунинг компания не е оптимизирала хибридната система на модела. Бензиновият мотор с три цилиндъра и електромоторите са били отстранени, като на тяхно място е поставен двигателят от последното М6.

Моторът с обем 4,4 литра е получил и доработка от Alpina, която му доставя допълнителни 200 к.с. Конкретна информация за мощността липсва, но вероятно тя достига 800 к.с., тъй като най-силната версия на
BMW М6 -Competition, разполага с 600 к.с.

Двигателят V8 е куплиран с нова секвенциална трансмисия с 6 степени, разположена пред задния мост на i8. Задвижването е към задните колела.


Първи силов тунинг за BMW i8


Gabura Racing Technologies не дава информация за динамичните показатели на автомобила. Можем обаче да бъдем сигурни, че те ще са впечатляващи, тъй като серийният i8, разполагащ с мощност от 362 к.с., ускорява от 0 до 100 км/час за само 4,4 сек.

Проектът на германската тунинг компания все още не е напълно завършен. Това трябва да стане през идните месеци, когато ще бъдат разкрити всички подробности, включително цената на преработката.

 

Източник: Automedia