Новини

14 юни 2016

Полицията в САЩ избра BMW i3 пред Tesla

100 екземпляра от германския модел ще служат на властите в Лос Анджелис

Полицейското управление на Лос Анджелис обяви поръчка за 100 екземпляра от електрическия модел BMW i3, съобщава BMW USA.

BMW i3 бе сред автомобилите, които полицията в града тества през изминалите месеци. "Електрическото BMW надделя над останалите предложени автомобили с комбинацията си от ефективност, надеждност, маневреност и възможности за свързаност", е становището на полицейското управление.

Сред въпросните изпробвани автомобили бе и далеч по-бързата, но и над от два пъти по-скъпа Tesla Model S. Този автомобил обаче бе отхвърлен с мотивите, че е прекалено скъп и не разполага с интегриран генератор на електрически ток.


Полицията в САЩ избра BMW i3 пред Tesla


Не става ясно дали полицията в града е избрала да закупи напълно електрическото BMW i3 или версията REx, която има допълнителен бензинов двигател, служещ за зареждане на батериите.

Съобщава се обаче, че флотилията от електрическите BMW-та ще се използва за не спешни случаи. Казано иначе, предназначението на колите ще бъде да транспортират служителите на управлението в рамките на града. За преследвания и патрулиране ще се използват наличните бронирани бензинови автомобили.

Полицейските BMW i3 ще бъдат снабдени със специална технология, позволяваща на полицията да следи в реално време местонахождението на всеки един от автомобилите.

Източник: Automedia