Новини

13 януари 2016

Повече мощност за М3 и М4

Спортните модели ще получат пакет Competition

Върховите спортни версии на BMW М3 и М4 ще получат по-мощни модификации, съобщи ръководителят на BMW M GmbH Франк ван Мил. Става дума за пакет Competition, който ще се появи на пазара през пролетта на тази година.

Пред изданието M-Power.com Франк ван Мил разкри, че пакетът Competition ще бъде наличен за седана BMW М3 и за купето и кабриолета М4. Той не съобщи допълнителни подробности, но се очаква, че въпросните версии ще се разположат между стандартните модификации и специалния модел M4 GTS.

Стандартните М3 и М4 разполагат с мощност от 431 к.с., докато при M4 GTSконските сили достигат 500. Най-вероятно при моделите с Competition Package показателят ще достигне 460 к.с.

Увеличаването на мощността обаче ще бъде само един от аспектите на заводската доработка. Тя ще засегне също така окачването, спирачките, кормилното управление и трансмисията. Интериорът и екстериорът ще се отличават с уникални добавки.

Седанът М3, купето М4 и кабриолетът М4 с пакет Competition ще имат премиера на автосалона в Женева през март. Тогава ще бъдат разкрити и всички подробности.

 

Източник: Automedia