Новини

4 януари 2016

Превръщат BMW M4 в суперкола

Купето ще развива мощност от 720 к.с.

Тунинг ателието от Детройт - Hoffy Automobiles, анонсира програма за доработка на купето BMW M4, което ще заприлича на състезателна машина от категорията FIA GT3. След намесата на експертите от американското студио мощността на модела ще бъде увеличена от 431 на 720 к.с.

Автомобилът ще получи името Mamba GT3 Street Concept, като ще бъде оборудван със същия 6-цилиндров туин-турбо двигател, с който разполага и стандартното М4. Моторът обаче ще бъде детайлно преработен, като подробности за това предстои да бъдат представени.
Превръщат BMW M4 в суперкола
Новата суперкола ще ускорява от 0 до 96 км/ч (60 мили) за 3,1 секунди и ще развива максимална скорост от 340 км/ч. За сравнение стандартното BMW M4 прави същото за 3,9 секунди с автоматична скоростна кутия и за 4,1 секунди с механична. При него скоростта е ограничена на 250 км/ч.
Превръщат BMW M4 в суперкола
Купето ще получи аеродинамична каросерия от композитни материали, разработена от фирмата Casborn Styling Studio. В салона на автомобила ще се появят спортни седалки и волан, както и селектор на трансмисията, обвит в алканатара.

Освен това за машината е подготвен специален проекционен дисплей, който ще прилича на този, използван в самолетите-изтребители. Машината ще бъде оборудвана и със стереосистема с мощност 600 вата.
Превръщат BMW M4 в суперкола
От компанията производител съобщиха, че проектът Mamba GT3 Street Concept е на финалната си права и резултатът ще бъде представен през февруари 2016 г. Тогава ще стане ясна и цената на доработката.

Снимки: Hoffy Automobiles
 

Източник: Automedia