Новини

14 май 2015

Приоритет за BMW остава технологията Power eDrive

От BMW съобщиха, че разработката Power eDrive е „преминала на нов стадий и е съвсем близо да завършването си”. Системата се състои от два електромотора и двигател с вътрешно горене, като тя бе показана през миналата година на прототипа 5-Seris GT (на снимката).

Технологията, използвана от баварците, се развива непрекъснато. През 2013 г. те показаха на салона във Франкфурт концептуалния BMW X5 eDrive, който само на електричество можеше да измине 30 км със скорост до 120 км/ч. Година по-късно BMW 5-Seris GT с мощност над 680 к.с. и 1015 Нм въртящ момент предлагаше пробег само на електричество от 100 км.

Тези резултати обаче изглеждат направо нищожни в сравнение с обявените от BMW във Виена. След завършане на проекта Power eDrive серийните Plug-in хибриди на марката ще предлагат пробег от 600 км, като 480 от тях ще бъде само на електричество. Технологията ще се предлага само на големите модели на марката, като от BMW засега не коментират дали тя може да бъде използвана и за компактни автомобили.

 

Източник: Automedia