Новини

2 август 2018

Серийното BMW X7 бе разкрито преди премиерата

Кросоувърът ще се отличава от концептуалния модел

Патентни изображение на новия флаган на BMW – кросоувъра X7, бяха публикувани преди официалната му премиера. Тя трябва да се състои до края на годината.

Предвестникът на големия SUV – концептуалният X7 iPerformance (на първата снимка), компанията BMW показа още на автосалона във Франкфурт през есента на миналата година. Два месеца след това от компанията обявиха, че започват производство на тестови образци в завода в Спартенбург (САЩ), където се сгобяват моделите X3, X4, X5 и X6).

От BMW вече показаха снимки на кросоувъра в камуфлаж, а сега се появиха и изображения на модела, подадени в патентното ведомство в Бразилия. От тях става ясно, че серийният модел ще запази големите „ноздри” на прототипа, а също така решетката на радиатора, както предните и задните светлини. Броните и външните огледала ще бъдат различни, освен това ще има и дръжки на вратите, каквито при концепта липсваха.

Кросоувърът е построен на модулната платформа CLAR, която е в основата на последните BMW 7-Series, VMW 5-Series, BMW X3 и BMW X5. Новият X7 ще се окаже най-важният модел на марката, като ще се предлага и с 3 реда седалки. Габаритите на кросоувъра засега не се съобщават, но концептът X7 iPerformance е дълъг 5020 мм, широк – 2020 мм и висок – 1 800 мм, Междуосието е 3100 мм.

На старта на продажбите BMW X7 ще се предлага с бензинови и дизелови мотори – редови „шестаци” с обем 3,0 литра, както и с 4,4-литрови V8. По-късно ще се появи и хибриден вариант. Най-вероятно ще има и М-версия с двигател V12.

Снимки: BMW

Източник: Automedia.bg