Новини

11 март 2016

Швейцарци възродиха BMW Isetta като електрокар

Швейцарският производител Micro Mobility Systems представи на Женевския автосалон първия си автомобил. Компанията е решила да стартира пътя си в автомобилната промишленост с електрифицирана реплика на миниколата от 1955-а година BMW Isetta.

Първите снимки на разработката, наречена Microlino бяха показани през есента на 2015-а година. Електрокарчето беше показвано на различни изложби и презентации, сред които дебютът на автосалона в Женева е определено най-важен. Сходство с оригиналната Isetta се вижда на практика във всички компоненти, включително и в оригиналанат входна врата отпред. Дизайнерите на Micro Mobility само са увеличили фаровете съобразно съвременните изисквания и незначително са изменили формата на задната част.

Оригиналният модел на BMW имаше едноцилиндров, 247-куб. см мотор с мощность 13 к. с. Съвременната интерпретация на градската количка е малко по-мощна, чиста и икономична. 400-килограмовото Microlino се задвижва от елмотор с мощност 20 к.с. От комранията обещават пробег с едно зареждане от около 100 километроа и максимална скорост от 100 км/ч.

MMS обещава да пусне първата партида серийни Microlino в края на следващата година при цена от около 10 000 евро за екземпляр.

Източник: auto-press.net