Новини

1 март 2015

Следващото BMW M3 ще разполага с над 500 к.с.

Според информацията следващата генерация на BMW 3-Series ще се появи през 2018 г., а спортната версия трябва да излезе най-късно до края на настоящото десетилетие. Седанът M3 и купето M4 ще продължат да използват 6-цилиндров мотор, но неговата мощност ще нарасне поне до 500 к.с., което е с 69 к.с. повече от сегашния модел.

Увеличаването на конските сили ще стане възможно благодарение на използването на две електрически турбини, както и на системата за впръскване на вода, която BMW използва за версията M4 Coupe GT, показана наскоро.

Що се отнася до новото BMW 3-Series, промените при него ще бъдат съществени. Той ще получи нов вид шаси с регулируемо окачване, активна кормилна система и система за задвижване на четирите колела с Torque Vectoring.

Очаква се бъдещето 3-Series да се предлага в поне 2 хибридни версии. Едната ще работи с 1.5-литров двигател с 3 цилиндъра, който ще бъде комбиниран с електромотор с мощност 81 к.с. Втората ще предлага 2.0-литров агрегат с 4 цилиндъра и електромотор със 122 к.с.

Освен като седан, новата „тройка“ на баварците ще продължи да се предлага и като комби. Ще има и удължена версия за Китай. Освен това се очаква BMW да комбинира в един автомобил 4-Series Gran Turismo и 4-Series Gran Coupe. Няма да се мине и без версия кабриолет.

 

Източник: Automedia